Vyroben z odrůd: 50% Cinsault, 15% Grenache, 25% Carignan 10% Syrah
Barva vína je velmi plná, sytě rubínová. Vůně je plná, hutná, oblá, příjemně zralá i lahodně nazrálá. Kombinuje zralé podzimní a lesní ovoce s povidly a zeleným čajem. Chuť je hebká, hladká, ale plná a výrazná. Zprvu přichází masivní nástup ostružin, borůvek a klikve, v čerstvé podobě i sladkých tónech marmelád. Poté si můžeme vychutnat dlouhý a již příjemně nazrálý závěr plný sladkého třísla a ovoce.
Velmi pěkné a zralé víno podávejte ke křepelkám či králičímu hřbetu se sušenými rajčaty a uzenou šunkou. Víno podávejte při teplotě: 14–20 ºC.
Potenciál ke zrání: 5 let
Ocenění tohoto vína: Bronzová medaile – Challenge International 2006 (ročník 2004)
Technická data: Sklizeň ve 2. polovině září, alkohol 12,5%, pH 3,51, kyselost 3,36g/l, zbytkový cukr 0,9 g/l
Vinice patří k Libanonu neodmyslitelně již od starověku. V srdci údolí Bekaa na úpatí pohoří Barouk leží vesnice Kefraya. Mnoho farmářů v této oblasti zasvětilo pěstování vinné révy celý život a Kefraya se tak stala srdcem pěstování vinné révy v Libanonu. Vinice v této oblasti jsou považovány za malý vinařský „ráj na zemi“. Říká se dokonce, že vína z této oblasti jsou výsledkem zázračných působení sil slunce, půdy a duše. Skutečnost je o něco prozaičtější. Vinice leží v ideální nadmořské výšce na úpatí pohoří obráceném na východ, což přináší hroznům velké množství slunečního svitu. Také půda je pro pěstování vinné révy ideální a když přidáte pracovitost místních vinařů a dohled „boha vín“, výsledek je zaručen. Nedaleko od vesnice Kefraya se nachází vinařství Cave Kouroum.