Moravská odrůda, velmi oblíbená v 80. letech minulého století, zažívá renesanci díky svému nezaměnitelnému aroma a moderní technologii zpracování. Moravský originál, jehož kopii jinde ve světě nenajdeme, se v našem podání vyznačuje krásnou odrůdovou vůní s podtóny popické lékořice.
Moravská odrůda, velmi oblíbená v 80. letech minulého století, zažívá renesanci díky svému nezaměnitelnému aroma a moderní technologii zpracování. Muškát moravský si právem zaslouží větší pozornost, a nejen proto, že se jedná o regionální specialitu. Byl na Moravě vyšlechtěn z odrůdy Muškát Otonell a staroněmecké odrůdy Prachtraube. Pozdní sběr z Panenského kopce má odrůdově typickou aromatiku, dobře rozpoznatelnou odborníkem i laikem. Chvilka s moravským muškátem z Gotbergu je zastavením nad domácím pokladem uprostřed globalizovaného světa, které je dobré si čas od času dopřát