Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
  • Vyprodáno
Vajbar - Solaris Frizzante - letošní víno
Vajbar - Solaris Frizzante - letošní víno
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství Vajbar | Solaris Frizzante - letošní víno, polosladké, 2023

Letošní víno bledě zlaté barvy. Vůně je velmi bohatá - letní ovoce, jemné koření a závěr meloun a dýňová marmeláda. Chuť je šťavnatá s osvěžujícími tóny červeného grepu.
Barva vína
Bílé
Ročník
2023
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Solaris
Přívlastek
Frizzante
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Polosladké
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Česká republika
Region
Morava
Typ produktu
Lahve
Zisk korků: 3
Vyprodáno
Množství:

Kód: VBR.013
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Konečně jsme se u mladých vín dočkali také typu Frizzante!

 

Tohle je vyrobeno z odrůdy Solaris. Je polosladké, ale víte, jak to s těmi bublinkami je - z výsledné sladkosti na patře vám odečtou až 30 %. Tak se ho nebojte a užijte si opojné perlení, které zvýrazňuje jeho mládí a svěžest. Vůně je velmi bohatá, přináší tóny kvetoucích stromů, letního ovoce, jemného koření. V závěru meloun Galia a dýňová marmeláda. Chuť je hladká, mazlivá, od počátku nasládlá. Najdeme v ní všechny tóny vůně, které v dlouhém závěru příjemně osvěžuje červený grep. 

 

Párování

A dejte si ho třeba místo mangového cheescaku. Nebo k němu ;-)

 

Unikátní metoda sycení vína oxidem uhličitým

Bublinky tohoto mladého Frizzante byly vyrobeny unikátní metodou. Dosud se perlivá vína v potravinářství sytila komerčním CO2 vyráběným chemickým průmyslem. Nová technologie ale umožňuje, aby vinaři využívali oxid uhličitý, který se přirozeně objevuje při vinném kvašení.

Ve spolupráci s Mendelovou univerzitou vznikla patentovaná metoda jímání oxidu uhličitého, který se uvolňuje při kvašení. Z jednoho litru vína lze získat až 60 litrů CO2 a jímat je do snadno uskladnitelných tlakových nádob. Takto získaný oxid uhličitý lze následně využít během celého roku. Například je možné ho zapojit do chladicího procesu (například při stále populárnější kryomaceraci). Co nás ale víc zajímá je to, že tyto "vlastní bublinky" je možné do vína zase vrátit a vytvořit tak perlivé víno. 

Za určitých podmínek mohou být tyto bublinky také nositeli charakteristického odrůdového aroma. Pokud bychom jimi sytili vodu, vznikla by nám hroznovou šťávou navoněná sodovka.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
21.06.2023
Jana P

20.11.2022
Roman H

Produkt obsahuje siřičitany.
Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.