- Vyprodáno
- NOVÝ ROČNÍK 2023
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Tohle je vyrobeno z odrůdy Solaris. Je polosladké, ale víte, jak to s těmi bublinkami je - z výsledné sladkosti na patře vám odečtou až 30 %. Tak se ho nebojte a užijte si opojné perlení, které zvýrazňuje jeho mládí a svěžest. Vůně je velmi bohatá, přináší tóny kvetoucích stromů, letního ovoce, jemného koření. V závěru meloun Galia a dýňová marmeláda. Chuť je hladká, mazlivá, od počátku nasládlá. Najdeme v ní všechny tóny vůně, které v dlouhém závěru příjemně osvěžuje červený grep.
A dejte si ho třeba místo mangového cheescaku. Nebo k němu ;-)
Bublinky tohoto mladého Frizzante byly vyrobeny unikátní metodou. Dosud se perlivá vína v potravinářství sytila komerčním CO2 vyráběným chemickým průmyslem. Nová technologie ale umožňuje, aby vinaři využívali oxid uhličitý, který se přirozeně objevuje při vinném kvašení.
Ve spolupráci s Mendelovou univerzitou vznikla patentovaná metoda jímání oxidu uhličitého, který se uvolňuje při kvašení. Z jednoho litru vína lze získat až 60 litrů CO2 a jímat je do snadno uskladnitelných tlakových nádob. Takto získaný oxid uhličitý lze následně využít během celého roku. Například je možné ho zapojit do chladicího procesu (například při stále populárnější kryomaceraci). Co nás ale víc zajímá je to, že tyto "vlastní bublinky" je možné do vína zase vrátit a vytvořit tak perlivé víno.
Za určitých podmínek mohou být tyto bublinky také nositeli charakteristického odrůdového aroma. Pokud bychom jimi sytili vodu, vznikla by nám hroznovou šťávou navoněná sodovka.