Literatur (1L) - Weissburgunder Rheinhessen - trocken
Literatur (1L) - Weissburgunder Rheinhessen - trocken

Víno Literatur (1L) | Weissburgunder Rheinhessen - trocken, suché, 2017

Ve vůni se objeví jahodovo-máslové tóny.V chuti je svěží na konci s náznakem máty. Suché.
Toto víno najdete v této kolekci:
Barva vína
Bílé
Ročník
2017
Typ
Tiché
Odrůda
Rulandské bílé/Pinot blanc
Objem
1
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Německo
Region
Rheinhessen
299 Kč
Zisk korků: 8
Zbývá 35 ks
Množství:

Kód: BHM.223
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Sdružení vinařů Gipsy Wines produkuje v malých sériích nekonvenční vína. Poznáte je na první pohled už podle etiket. Je to trošku takový vinný punk ;-) Důležitější než zevnějšek je však vnitřek lahve! Členové Gipsy Wines se rádi a hodně vymykají všem tradicionalistickým představám o víně i vinařích. Dělají zajímavá nekonvenční vína, vše v malých sériích.

 

Nově od nich u nás ochutnáte svěží, naturální Burgundy z Rheinhessenu LITERATUR  - Weissburgunder (Rulandské bílé) a Grauburgunder (Rulandské šedé) - obě ročníku 2017 - to proto, že se na ně nespěchalo, dostaly tolik času, kolik potřebovaly, aby pěkně přírodní cestou, bez aditiv, došly k odrůdově charakteristické plnosti burgundské rodiny a k německé čistotě tónů a svěžesti.

 

Weissburgunder LITERATUR, 2017 - Ve sklence se krásně rozvoní do jahodovo-máslova. V chuti je celkově svěží, na konci vás na patře pobaví a osvěží mátový tón. Svěží máta s jahodami - krásné, jarní a letní pití. 

Hodí se ke špagetám Aglio Olio s pancettou a chilli. Pikantní tóny vína s krásně vyváženou kyselinkou vytvořily perfektní protipól těžšímu jídlu.

 

Grauburgunder LITERATUR, 2017 - Voňavější ze dvou literárních sester. Ve vůni ucítíte bílé květy a zelená jablíčka. Chuť je krásně ovocná, kulatější, tělo plnější než u říznější Weissburgundy.

Lenka z Víno-klubu vám víno doporučuje k gnocchům zapečeným se čtyřmi druhy sýra:

Dejte uvařit balení gnocchi, vymažte si pekáček máslem. Do pekáčku vložte zcezené a okapané gnocchi, rovnoměrně přidejte lžičkou půl balení ricotty, půl balení gorgonzoly, rozdrobte celé balení mozzarely a štědře zasypte parmazánem. Dejte zapéct na 20 minut při 180 st. C, aby se sýry roztavily a povrch zezlátl. Pokud chcete přidat nějakou uzeninu, kolečka italské klobásky či salámu opečte na pánvi. Gnocchi podávejte posypané uzeninou a se zeleným salátem.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, si také zakoupili:

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.