Víno je vyrobené z 90 % Rulandy šedé a 10 % Rulandy bílé, které uzrály na starých keřích pfalzkých vinic ve skvělém ročníku 2015. Dlouho se pak krášlilo se svými kvasnicemi, aby získaly nádhernou strukturu, plnost a eleganci. Víno dále zrálo v sudech z bílého francouzského dubu, proto je jeho vůně připodobňována k zážitku při objevení vzácné mexické vanilky. Je lehce exoticky pikantní a nasládlá. Při popisování chuti tohoto vína mi na mysl přichází slova jako delikátní a lahodné. Ani ho nelze jednoznačně zařadit do jedné z mých kategorií "čuchacích" nebo "kousacích" vín. Splňuje totiž předpoklady pro obě. Až se ho dostatečně nabažíte v nose, těšte se na druhou vlnu neskutečných zážitků v puse, které snad ani nejde slovy popsat. To se musí zažít!
Užijete si ho určitě i jen tak samotné. Pokud budete chtít experimentovat s jídlem a vytáčet své chuťové pohárky do nebeských výšin, zkuste Bílého Jeníčka a Mařenku zasnoubit s indickým mandlovým kari s kuřecím masem.