Špičkový Cabernet z Horní Adiže. Pravidelně vysoce oceňován těmi nejprestižnějšími hodnoceními.
Víno je pěstované na vinici Castel Ringberg, jedné z nejlepších v regionu.
Kvašení probíhá v nerezových tancích, poté dozrává 18 měsíců v nových francouzských barique.
Hodí se k většině masových chodů, zvěřině, pikantním sýrům, nebo jednoduše jen tak k meditačnímu popíjení.
O Cabernetu Sauvignon
Cabernet Sauvignon byl oblíbeným vínem na francouzském dvoře už v 18. století. Jeho popularita se i po dvou staletích drží značně vysoko, především díky nezaměnitelnému aroma černého rybízu, zelené papriky a cedrového dřeva. Spolu se Syrahem, Pinot Noirem a Merlotem patří mezi čtyři celosvětově nejoblíbenější (a nejprodávanější) červená vína. Nejpříznivější podmínky poskytuje Cabernetu oblast Médoc ve francouzském Bordeaux. Štěrková půda kolem řeky dovoluje kořenům prorůstat do velké hloubky, díky tomu jsou zdejší vína plnější a tělnatější. Pokud se chcete o Cabernetu dozvědět více, navštivte naše
Vínoviny.
O VINAŘSTVÍ ELENA WALCH
Elena Walch se narodila v Miláně, kde také vystudovala architekturu a založila si vlastní kancelář. Do oblasti Alto Adige se dostala úplnou náhodou, protože jako správná Italka ráda cestovala po vinařských krajích, a skrze architekturu, víno a gastronomii poznávala místní kulturu. Cílem jednoho z jejích výletů byla piktoreskní severoitalská vinařská oblast Alto Adige, zvaná těž Südtirol, která se v mnohém vymyká zaběhlým italským zvyklostem ve vnitrozemí.
Alto Adige je nádherné ledovcové údolí obklopené horskými velikány, které se pyšní titulem třetího nejteplejšího místa v celé Itálii. Díky velkým teplotním rozdílům, jednak v závislosti na nadmořské výšce vinice, tak díky rozdílům mezi denními a nočními teplotami, jsou zdejší vína krásně aromatická s velmi pěknou, svěží kyselinkou.