60% Carignan, 30% Grenache Noir, 10% Mourvèdre.
Vína La Demoiselle jsou ve vinařství vyráběna od roku 1973 z hroznů stoletých vinic. Díky nízkým výnosům starých vinic, mají vína ve vůni i v chuti silný koncentrovaný projev vyzrálého ovoce. Tento projev dále podporují i doslova přezrálé hrozny, které se sbírají tradičně v říjnu, kdy dosahují vysoké cukernatosti. Víno zraje nejdříve 6 měsíců v tancích a poté je přemístěno do sudů z francouzského dubu.
Vinice jsou jen v 95 m. nad mořem daleko od industriálních a urbanistických zón v krásné přírodě, kterou ovlivňuje typické středomořské klima. Na území vinařství se našlo několik archeologických artefaktů z doby římské! Chateau jako takové dominovalo v oblasti od středověku a dodnes je centrem oblasti. Od roku 1971 vinařství převzal Yves Laboucarié, který jako první v oblasti začal používat karbonickou maceraci a prosadil ruční sběr hroznů. Vlajkou lodí vinařství je víno La Demoiselle.