V kupáži jsou zastoupeny typické odrůdy jižní Francie : Carignan, Syrah, Grenache a Mourvédre.
Hrozny na výrobu vína se sbírají při plné vyzrálosti na nejstarších vinicích vinařství (30-40 let). 75 % vína zraje rok ve francouzském dubu a zbytek v ocelových tancích. Po nalahvování se víno nechá ještě 12 měsíců ležet. Víno je vhodné k archivaci, takže si jej můžete bez obav otevřít až v roce 2020.
Doporučujeme k hovězím steakům s omáčkou ze sýru s modrou plísní nebo pepřovou omáčkou. Pokud nevíte, kde dobré maso na steaky sehnat, vybírejte
zde.
O vinařství:
Terasovité vinice lemují starověkou římskou cestu Via Domitia, která spojovala město Narbonne se Španělskem. Návštěva vinařství s 800 hektary území rozsetém po divokém pohoří Corbières s nekonečně hlubokými kaňony stojí za to! Kromě výroby vína se vinaři Chateau de Lastours v oblasti zabývají i rozvojem vinařské turistiky.