Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

A protože v těchto dnech budete obědvat, večeřet a možná i snídat pořád dokola husy a kachny, zkuste u nás změnu!

Vážení přátelé ve víně,

znáte to přísloví, že nejen vínem je člověk živ?! Občas je potřeba i něco jíst.


A protože v těchto dnech budete obědvat, večeřet a možná i snídat pořád dokola husy a kachny, zkuste u nás změnu!

Víno-klub Brno a Yacht Cafe Brno by Vám rádi představili pohlednou dvojici - BEAUJOLAIS a BAŽANTa.

Seznamte se prosím s Bé a Bé.


Bé č. 1
Bažant obecný je hrabavý pták.

Bé č. 2
Beaujolais je oblast ve Francii, kde se vyrábí víno. Červené z odrůdy Gamay, bílé ze Chardonnay. 

Ve čtvrtek 15. listopadu 2018 spárujeme v našem brněnském Víno-klubu bažanta obecného s mladým Beaujolais, které se může otevřít poprvé právě třetí listopadový čtvrtek. Má to samozřejmě své historické kořeny. Ale za vším hledejme peníze :) Takže je to podobná marketingová pohádka jako naše svatomartinské....

Ať už se na to podíváte jakkoliv, Bé a Bé bude v podání Yacht Café a Víno-klub Brno rozhodně pohledná dvojice, s kterou byste se měli přijít seznámit!

Vstupné je za 490,- Kč. Degustace probíhá ve čtvrtek 15. listopadu 2018 od 19 - 23 hodin.  Svá místa si prosím rezervujte na [email protected]Počet míst je omezen. Adresa: Víno-klub Brno, Třída kpt. Jaroše 28, Brno 602 00 Počet míst je omezen.

Můžete se těšit na:

dýňovou krémovou polévku,

bažanta pečeného s divokým kořením (a nemáme na mysli broky), podávaného s dvěma druhy zelí a opékanými bramborovými špalíky,

luxusní štrůdl naší Kateřiny.

To celé doprovodí 1 dcl bílého/růžového a 2 dcl červeného beaujolais. Pochopitelně můžete pokračovat v konzumaci i více decilitrů ;)


Ročník 2018 je ve Francii připodobňován k výjimečnému ročníku 2015 i k výbornému ročníku 2017. O ročníku 2018 dokonce říkají, že byl téměř dokonalý. I přes několikatýdenní letní sucho, byl nakonec srážkově nadprůměrný. A doslova rekordním byl v dosažených hodinách slunečního svitu. Jak jsme ve Víno-klubu zjistili, tak hrozny se opalovaly celých 1542 hodin, oproti průměrným 1459 hodinám za rok (počítáno do termínu sklizně). Schválně, jestli to v chuti poznáte. ;-)

Těšíme se na setkání!

Na zdraví zdraví 

Tým z Víno-klubu

 

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.