Cabernet Moravia - Odměry
Cabernet Moravia - Odměry

Vinařství Pod Ořechy | Cabernet Moravia - Odměry, suché, 2017

Suché.
Toto víno najdete v této kolekci:
249 Kč
Zisk korků: 6
Zbývá 19 ks
Množství:

Kód: ORE.009
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Trochu netradičně a trochu narychlo (protože se to prostě před víkendem, kdy budete péct Svatomartinské husy, hodí) vám představujeme nového, mladého a nadějného vinaře Standu Drábka, který svá vína vyrábí pod značkou VINAŘSTVÍ POD OŘECHY

 

Standovo vinařství je prvním vinařstvím, které jsme si do Víno-klubu vybrali podle etikety! Řekli jsem si totiž, že vinař, který věnuje takovou energii do tak nádherné prezentace a kterému záleží na každičkém detailu, nemůže dělat špatné víno. A měli jsme pravdu!!!

 

Užijte si 2x Svaté - Svatomartinské Svatovavřinecké 2020 z Vinařství POD OŘECHY.

 

Je to jediné červené Svatovavřinecké v naší letošní nabídce Svatomartinských vín a jsem ráda, že jsme nakonec Pod ořechy vzali pod střechu ;-) Bylo vyrobeno s využitím procesu karbonické macerace, podobně jako mladá vína z Beaujolais. Ve vinifikátoru kvasila třetina hroznů i se střapci a teplota kvasu byla držena na 35°C. Můžete si je s kolekcí Beaujolais porovnat a prochutnat vedle sebe.

 

Díky tomuto procesu vzniklo krásně ovocné, lahodné, šťavnaté a harmonické červené víno, které podle Standových slov vydrží minimálně do příštího Martina, ne-li déle. K huse a červenému zelí půjde naprosto skvěle! Já tento typ vín používám i na Hovězí po burgundsku, a to jak k masu, tak i do skleničky.    

 

O VINAŘSTVÍ POD OŘECHY

 

Vinařina přešla na Stanislava Drábka mladšího, který stojí za Vinařstvím Pod ořechy, přirozeně ze starší generace. Jako dítě inklinoval k informačním technologiím, které pak jako starší i vystudoval, ale nakonec se vrátil ke svým kořenům. Měl k tomu také dobré podmínky – 2 hektary vinic z roku 2002 a kvelbený sklep s historií sahající až do 17. století.

 

Vinařství je úplně mladé, vína produkují teprve od roku 2017. Dbají u nich na přirozené vyjádření. Používají v zásadě přírodní preparáty a snaží se všechna vína tvořit podle filozofie: co sis vzal z hroznů, to vrať do vína. Velmi často využívají metodu zrání na jemných kvasničných kalech, občas i na hrubých, s častou batonáží. Díky tomu mají jejich vína velmi nízké hodnoty siřičitanů, mohutnější, jemnější struktur, a často terciální aromatiku vzniklou delším školením na kvasinkách.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.