Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Valtické vinné trhy - zlatá medaile
  • Vyprodáno
Odrůda č. 08: PÁLAVA
Odrůda č. 08: PÁLAVA
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín Odrůda č. 08: PÁLAVA

Odrůdový seriál - naučte se nejdůležitější moravské odrůdy
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

VÍNOVERZITA - ODRŮDA Č. 8 - PÁLAVA

Pálava je jednou z našich nejoblíbenějších odrůd a suvenýrem z výletu na jižní Moravu. Odrůda vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Víno z ní se vyznačuje zlatožlutou barvou a hutnou, olejovitou chutí. Ve vůni ucítíte aromatické látky Tramínu – růže, vanilku a muškát. Intenzivní aroma často podtrhuje vyšší obsah zbytkového cukru. Slaďoučkou a voňavou (jako i suchou a voňavou) Pálavu můžete z Pálavy přivézt komukoliv – chutná jemným ženám i drsným mužům. Pokud máte už po dovolené a tekutý suvenýr Vám ve vinotéce došel, tato v pořadí osmá výuková ko-LEKCE pomůže dovést Vaše těžce nabyté letní znalosti k dokonalosti. Aromatický Tramín červený má tu nevýhodu, že má nízké kyseliny a bez vyššího obsahu cukru je víno chuťově nevýrazné. Müller Thurgau sice oplývá kyselinkou, která chuť vína osvěžuje, ale na druhou stranu je Müller velmi náchylný k chorobám.

"Malý úvod do velké genetiky"

Pálava v sobě nese to lepší z obou svých rodičů (ideální situace, kterou si všichni přejeme, že?). Je odolnější vůči chorobám vinné révy než maminka Müllerka a zároveň si po tatínkovi zachovává tramínovou aromatiku. Skvělé víno odrůdy Pálava si proto vychutnáte ve všech variantách – od suché po sladkou. Suchá Pálava je samozřejmě vzácnější, ale není nemožné se s ní setkat. Aktuálně máme v nabídce suchou Pálavu od Jožky Valihracha v pozdním sběru ročníku 2007. Pálava se potatila i co do vzhledu – má stejnou načervenalou barvu hroznů jako Tramín, kterému se říká „červený“ právě kvůli charakteristickému odstínu slupek hroznů. Příjemným aspektem spojení těchto dvou odrůd z pohledu vinařů také je, že plodnost Hledáním odolnější aromatické odrůdy s příjemnou kyselinkou se kromě našich enologů zabývali i u sousedů. Slovenskou obdobou Pálavy je odrůda Děvín, jenž je křížencem Tramínu a Veltlínského červenobílého. Kurz s názvem ÚVOD DO TEORIE ODRŮD bude probíhat formou e-learningu a praktických degustačních ukázek, díky kterým studenti (tedy Vy, milí kolegové) získají základní znalosti o moravských odrůdách. Podmínky udělení zápočtu, zkoušky a titulu se dozvíte v následujícím sylabu.

ÚVOD DO TEORIE ODRŮD - SYLABUS

Rozsah: Přímá výuka každých 14 dní. Mezi přednáškami se předpokládá důsledné samostudium. Konzultace jsou možné v konzultačních hodinách – každý pracovní den od 14,00 do 21,00 v kanceláři Víno-klub-Baru, Benediktská 3, Praha 1. Vyučující: prof. Veronika z Víno-klubu, WP, Univerzita v Benediktské (přednášející, intelektuálně zaštiťující) prof. Radek z Víno-klubu, WP (přednášející, ležící, spící) studijní oddělení: Pavlína z Víno-klubu (objednávky vyřizující, studentům napomáhající, stále se plaše usmívající) Cíle kurzu: Naučte se znát nejdůležitější moravské odrůdy. Každých 14 dní pro Vás připravíme průřezovou kolekci jednou z našich nejdůležitějších odrůd. Vybereme pro Vás 6 našich nejlepších vín, dodáme Vám studijní materiál a necháme Vás prochutnat si odrůdy, které s u nás nejčastěji pěstují. Osnova: S ohledem na ustanovení § 199 zákona č. 140/1961 sb. o šíření poplašné zprávy budou témata přednášek odtajňována postupně. Literatura: Jako základní pramen studia Vám poslouží naše newslettery, facebookový profil a internetové stránky Víno-klubu. Využít můžete také osobních setkání s námi v konzultační místnosti našeho BARU v Benediktské 3. Výukové metody: Převážně e-learningový kurz kombinující prvky e-výuky a získávání praktických zkušeností v podobě ochutnávek soukromých (v pohodlí Vašeho domova) i méně soukromých (v pohodlí našeho BARu). Podmínky pro udělení zápočtu, zkoušky, titulu - pro zisk víno-titulu Autorizovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 50 – 80 % víno-kreditů - pro zisk víno-titulu Certifikovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 80 – 99 % víno-kreditů - pro zisk titulu Sommeliér Víno-klubu, čímž se akademicky vyrovnáte kapacitám v oboru vinné teorie, prof. Veronice a prof. Radkovi!!!, je třeba získat min. 80 % víno-kreditů a složit zkoušku v rozpoznávání slepých vzorků bez etiket s kolekcí Slepý Sommeliér_odrůdový. V odrůdovém seriálu, který pro Vás budeme celý akademický rok připravovat, vyjde celkem 20 kolekcí, z toho 10 bílých a 10 červených. Kredity získáváte jejich nákupem. Pokud se rozhodnete některou z ko/lekcí vynechat, můžete kompenzovat tento svůj výpadek v plnění Vašich studijních povinností u nás na BARu, kde pro Vás bude připraveno údoučování ve formě degustačního menu 6 vzorků vín, které aktuální kolekce obsahuje. UPOZORNĚNÍ: Zkoušející odborná asistentka Lucie má právo provést namátkovou kontrolu znalostí studentů. (Neformálním způsobem můžete titul získat tak, že nám pošlete 5 000 Kč na bankovní účet pod tajným variabilním symbolem CHCITITUL, a my Vám obratem zašleme požadovaný diplom :-))))
Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.