Hrozny pro toto víno jsou sklizeny z 52 let staré jediné vinice Chenin Blanc na svazích Bottelary Hills. Číslo umístěné nad etiketou lahve tudíž odkazuje na stáří vinice v roce ve kterém bylo vino vyrobeno.
Pečlivá pozornost věnovaná detailům a opatrná léčba Botritidou infikovaných hroznů byla nezbytná v průběhu vintage 2012, aby víno bylo jemně vyvážené jako obvykle. Dvě sklizně byly provedeny za účelem dosažení optimální zralosti. Hrozny jsou sklizeny mezi 22 - 24 Ballingů a šťáva se nechá usadit bez enzymů v průběhu několika dní. Šťáva je pak přečerpána do dubových sudů, kde proběhne přirozená přírodní fermentace. Fermentace probíhá po dobu 6ti měsíců a poté je víno drženo na kvasných kalech po dobu dalších 3 měsíců. Doba zráni je 9 měsíců v dubových sudech: 90% Francouzský dub, 10% Maďarský dub
Tento Chenin doplní řadu pokrmů: od kachního konfitu s pomerančem či norského lososa s citrónem na lůžku smetanového špenátu s bramborovým pyré