Doporučujeme k pokrmům z masa, k těstovinám a zralým sýrům.
Doporučená teplota podávání: 18°C
ŠLÁGR TÝDNE 22
Toto víno už jednou ve Šlágru bylo, ale protože jsem ho ve středu ochutnala znovu a dostalo mě ještě víc než předtím, zaslouží si další odstaveček ;-) Už včera jsem zbořila předsudky dvou pánů, kterým jsem ho u nás na baru dala náhodně ochutnat. Mysleli si, že novosvětská vína jsou jen jak převařená marmeláda s nepříjemnou sladkou dochutí v puse.
To však není případ tohoto Cabernetu Sauvignonu, který vyrostl na vinici v nadmořské výšce 980 m.n.m. společně s cca 10 % Cabernet Francu. Frank mám moc ráda, proto tam jeho přítomnost vítám, i když do 15% přídavku jiné odrůdy se tabulkově furt jedná o jednoodrůdové víno. Líbí se mi také, že vinařství investuje do francouzského dubu, který je elegantnější než americký. Po 8 měsících zrání v sudu se v něm víno krásně zakulatí, tříslovinky jsou hladké, ale znatelné, což jej odlišuje od nudnějších marmeládových vín.
Asi Vám nemusím připomínat, že vinařství Bodega ReNacer založil syn libereckého emigranta ;-)
Další várka nejzajímavějších vín... čtěte na našich VÍNOVINÁCH!
O Cabernetu Sauvignon
Cabernet Sauvignon byl oblíbeným vínem na francouzském dvoře už v 18. století. Jeho popularita se i po dvou staletích drží značně vysoko, především díky nezaměnitelnému aroma černého rybízu, zelené papriky a cedrového dřeva. Spolu se Syrahem, Pinot Noirem a Merlotem patří mezi čtyři celosvětově nejoblíbenější (a nejprodávanější) červená vína. Nejpříznivější podmínky poskytuje Cabernetu oblast Médoc ve francouzském Bordeaux. Štěrková půda kolem řeky dovoluje kořenům prorůstat do velké hloubky, díky tomu jsou zdejší vína plnější a tělnatější. Pokud se chcete o Cabernetu dozvědět více, navštivte naše
Vínoviny.