Doporučené kombinace k podzimnímu snoubení jídla a vína:
JAR - Whale POD - Sauvignon blanc 2014 - výrazný, lehce slaný, s tóny nezralého fíku - doporučujeme k burgeru s grilovaným kozím sýrem a červenou řepou nebo s rukolou a fíkovou majonézou.
FRA - Picq - Chablis 2013 - hodně minerální víno. Dejte si ho třeba k bílým fazolím s mušlemi a bazalkou. Hodí se taky k tučnějším sýrovým variacím.
IZR - Gamla Chardonnay 2012 - nádherně plné bílé, které zrálo v dubu, jenž je v chuti krásně zakomponován. Ideální k dýňovým specialitám - polévce i rizotu, nebo třeba k panence s dýňovým pyré.
FRA - Château de Valcombe - Prestige Blanc - AOC Costieres de Nimes, 2011 - úžasné komplexní bílé víno vyrobené převážně z tradiční francouzské odrůdy Roussanne, která je i trochu rustikální. Špetka Viognieru mu dodává pěknou kořenitost. Hodí se k houbám, k lanýžům a výrazným sýrům.