- Vyprodáno
- Nový ročník 2021
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Tohle víno je prostě pecka, hopsinková šťáva, nebo taky nakopávač, jak mu interně říkáme;-) Pijte ho hodně vychlazené a sladkosti se nebojte - pochází z kombinace dosucha kvašeného Muškátu moravského a šťávy z krásně vyzrálých hroznů Pálavy, našich dvou nejvoňavějších odrůd.
A pokud se přece jenom opojné sladkosti mladého Frizzante bojíte, myslete na maminku nebo na babičku a dejte jim Mladého Martina jako dárek. A můžete si ho pak u nich po nedělním obědě (na tajňačku) ochutnat;-)
Víno má krásnou designovou etiketu tištěnou metodou soft touch a kromě toho je výjimečné pro svou metodu sycení oxidem uhličitým, která perfektně vyhovuje trendu přírodních vín.
Mladý Martin z vinařství Zlomek & Vávra ze slováckých Boršic u Blatnice je unikátní hned několika způsoby.
Byl vyroben z hroznů odrůdy Muškát moravský, které se nechaly prokvasit do sucha. Pro zjemnění do něj ve vinařství přidali čerstvou šťávu z hroznů odrůdy Pálava. Víno proto nebylo potřeba nijak chemicky upravit ani dosladit, navíc má jen 7 % zbytkového alkoholu!
Druhým unikátem je metoda použitá pro dosycení tohoto mladého Frizzante oxidem uhličitým. Dosud se perlivá vína v potravinářství sytila komerčním CO2 vyráběným chemickým průmyslem. Nová technologie ale umožňuje, aby vinaři využívali oxid uhličitý, který se přirozeně objevuje při vinném kvašení.
Ve spolupráci s Mendelovou univerzitou vznikla patentovaná metoda jímání oxidu uhličitého, který se uvolňuje při kvašení. Z jednoho litru vína lze získat až 60 litrů CO2 a jímat je do snadno uskladnitelných tlakových nádob. Takto získaný oxid uhličitý lze následně využít během celého roku. Například je možné ho zapojit do chladicího procesu (například při stále populárnější kryomaceraci). Co nás ale víc zajímá je to, že tyto "vlastní bublinky" je možné do vína zase vrátit a vytvořit tak perlivé víno.
Za určitých podmínek mohou být tyto bublinky také nositeli charakteristického odrůdového aroma. Pokud bychom jimi sytili vodu, vznikla by nám hroznovou šťávou navoněná sodovka.
tohle je nejhorsi produkt, jaky jsem kdy u vas koupil, teda vlastne jediny zly produkt... sladke, lepive, jako vycpela vinea... za mne nikdy vic