

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Víno je světlejší než jeho mladší sestra RUBY, i když si stále zachovává mladistvý projev ve vůni, v chuti je ale vyzrálé, kulaté, díky tříletému zrání v sudu.
Portské je portugalské fortifikované víno. Vyrábí se z červených odrůd hroznů, které rostou na kopcích sklánějících se k řece Douro (nejvýše položená řeka na Iberském poloostrově, v Portu se vlévá do Atlantského oceánu). Proces výroby je obohacen o vínovici, která zastaví přirozené kvašení, ve víně tak zůstane vyšší zbytkový cukr a docílí se také vyššího obsahu alkoholu (19 - 20 % obj.) Vznikne tak nádherné, plné a nasládlé víno, které se používá jako aperitiv nebo jako dezert.