

Merlot 70 % | Cabernet Franc 15 % | Cabernet Sauvignon 15 %
Ochutnejte elegantní červené víno z proslulé oblasti Bordeaux, které vás okouzlí svou příjemnou vůní plnou tónů zralého červeného ovoce, harmonicky doplněnou o jemné doteky dubového dřeva. Na patře vás potěší svou hedvábnou jemností a plnou, lahodnou chutí. Víno má dokonale vyvážený charakter a jeho dlouhý, aromatický závěr vás bude lákat k dalšímu doušku. Skvělá volba nejen pro výjimečné okamžiky.
Tradiční vinifikace v betonových kádích s řízenou teplotou. Následně víno zrálo 12 měsíců v sudech.
Název Blaye - Côtes de Bordeaux zahrnuje zeměpisnou oblast 41 obcí na severu departementu Gironde na pravém břehu ústí řeky. Rozkládá se na 6 500 hektarech, roční produkce činí 320 000 hektolitrů červeného vína a 15 000 hektolitrů bílého vína. Vinice se těší mírnému oceánskému klimatu a jsou vysazeny na třech hlavních typech půdy: jílovito-vápenité, jílovito-štěrkové a křemičito-jílovité. Mezi klasické odrůdy bordeauxské révy patří Cabernet Sauvignon a Franc, Merlot a Malbec pro červená vína a Sauvignon Blanc a Gris, Semillon a Muscadelle pro bílá vína. Vína z Blayais lze archivovat 3 až 10 let.
Červené Bordeaux se hodí k široké škále pokrmů, ale nejlépe se hodí k bohatým, slaným jídlům. Začneme snad nejikoničtějším párováním červeného Bordeaux: steaky! Steaky a jehněčí maso jsou klasickou volbou pro podávání s červeným Bordeaux, ale vhodnou volbou je i libovější maso, jako je vepřové nebo kachna.
Hořká povaha červeného Bordeaux je dokonalým společníkem tučného a slaného kusu masa. Vzhledem k tomu, že při párování jde o to, aby víno i jídlo vynikly co nejlépe, je červené Bordeaux ideální podávat k masu také proto, že třísloviny ve víně maso rozkládají, a uvolňují tak ještě více chuti, než kdybyste si maso dali jen tak samotné.
Kousky modrého sýra ve slanině (vhodné na piknik nebo večírek). Hledáte dokonalý předkrm, který byste mohli podávat k červenému Bordeaux na příští party nebo pikniku? Zvažte talíř kousků modrého sýra obalených ve slanině. Červené Bordeaux je ve Francii standardním výběrem pro párování s modrým sýrem, protože silné, štiplavé chuti sýra lze snadno čelit červeným Bordeaux a odvážnost sýra má tendenci víno uhladit a získat z něj to nejlepší.
Château Le Virou je místo s bohatou historií. Dnes je to největší panství v Evropě, jehož 100 hektarů je obehnáno historickými hradbami. K utváření tváře tohoto vinařství bylo zapotřebí staletí historie tohoto vinařského sídla, aby se zformovala a dala vzniknout vznešené tváři panství, které známe dnes. Duše Virou sahá až do 17. století. Panství bylo jedním ze dvou míst bosých karmelitánů a přijímalo mnichy ze všech koutů Francie, aby zde v tichosti rozjímali. Během dvvou stovek let vybudovali tento rozsáhlý klášter, kapli a četné podzemní prostory, v nichž se nacházely četné podzemní chodby, které spojovaly Virou s různými strategickými body v regionu. Vinař Pierre Jean Larraqué přikládá velký význam historii svých nemovitostí. Pro něj představují dědictví, které musí předat dalším generacím. A historické dědictví, které chce udržet při životě prostřednictvím svých vín.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.