- Vyprodáno

Pét-Nat je šumivé víno vyrobené bez filtrace. Výroba vychází ze starobylé metody rurale. Takto vyrobené šumivé víno bývá mnohem lehčí než tradičně vyrobená (sekuntární kvašení v lahvi) šumivá vína. Ve víně najdeme nižší obsahuje alkoholu a celou řadu zdravi prospěšných vitamínů a látek.
Domovem vína Pétillant Naturel je francouzské Limoux v departementu Aude, který je součástí provincie Okcitánie (dříve Languedoc-Roussillon) na jihovýchodě Francie. První šumivé víno na světě pochází právě z této oblasti a vyrobili jej mniši v roce 1531 v opatství v Saint-Hilaire v Aude. Pétillant Naturel vychází ze starého výrobního postupu méthode ancestrale. Během výrobního procesu se do vína nic nepřidává. Nedokvašené víno se zbytkovým cukrem se před ukončením kvašení stáčí do lahví, které jsou následně uzavřeny korunkovým uzávěrem. Vzniklé bublinky jsou tak vedlejším produktem prvního kvašení.
Jak otevřít Pét-Nat? Video najdete tady →
Víno v lahvi je živé a neustále se vyvíjí a mění. Ale o tom přírodní vína jsou, proto je otevírání Pét-Natu vždy malým dobrodružstvím, každá lahev je originál a někdy je třeba dávat pozor na ubrusy do tří let věku;-)
Produkt obsahuje siřičitany.