Podáváme k pečeným masům, zvěřině, jehněčímu masu, těstovinám a lahůdkovému sýru. 16-18 stupňů Celsia
O Vinařství Švásta a Kadlec
Víno od sympatických kluků z Rakvic. Igor Švásta a Honza Kadlec spolu pokračují v tom, co začali jejich otcové a dědové. Vyrábí víno pro sebe, svou rodinu a přátele. My máme štěstí, že se o tu radost chtějí podělit i s námi ;-) Jedná se o mikro, či spíše nano-vinařství, které hospodaří na pouhých 2 ha vinic v okolí Rakvic.
Vína jim zrají v nových dubových sudech, ve starých dřevěných sudech po dědovi a otci, v nerezových tancích nebo v plastových nádobách. Zkrátka ve všem, co je prázdné a po ruce a co se pro to které víno hodí.
Jak sami říkají: "K hroznům a vínům přistupujeme s respektem, snažíme se jim pomáhat a moc jim nepřekážet." Soustředí se jen na pár odrůd, které jsou pro rakvickou oblast typické, jako např.: Veltlínské zelené, Frankovka, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Tramín červený. Ale mají i Pálavu a Hibernal. A netypickou třešinkou v jejich odrůdové nabídce je určitě mladá odrůda Cabernet Dorsa!