

Chardonnay, vysoce ceněná odrůda bílých hroznů, se v Trentinu pěstuje již více než sto let. Byl to pravděpodobně Giulio Ferrari - otec místního výroby šumivých vín -, kdo jej zavedl na počátku 20. století po svém dlouhém pobytu v Champagne, kde ocenil kvalitativní vlastnosti této odrůdy.
Hrozny vyrostly v Trentinu v podhůří Meano (Trento) a Cembra v údolí v obci Giovo (do 500 m n. m.) ve vinici s aluviálním podložím. Vinifikace: macerace za studena, následuje alkoholové kvašení při kontrolované teplotě s vybranými kmeny kvasinek. Víno zrálo v nerezevých tancích.
Víno vysoké elegance a kvality, vynikající jako aperitiv, k předkrmům a rybám. Ideální k těstovinám, polévkám a bílým masům. Elegantní Chardonnay, které by se mělo konzumovat mladé, abyste plně ocenili jeho buket umocněný příjemnou kyselinkou. Víno podávejte vychlazené na teplotu 10-12 °C.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.