- PEÑIN 96 b.

96 bodů | PEÑIN
95 bodů | PROENSA
95 bodů | JAMES SUCKLING
95 bodů | GUÍA ABC
93 bodů | ROBERT PARKER
Čisté a jasné, s elegantní rubínovou barvou, středně vysokou intenzitou a granátovým okrajem. Vůně je intenzivní a odhaluje komplexní řadu balzamických tónů, briošky, opečeného chleba, vanilky, karamelu a skořice, stejně jako jemné aroma černých švestek, lesních jahod, zralého černého rybízu a červených bobulí, které vytvářejí ovocný a balzamický buket. V chuti je víno dobře strukturované a vyvážené, s příjemnou svěžestí a hladkými, vybroušenými tříslovinami, a to díky pečlivému zrání v dubových sudech. Závěr je svěží a jemný, s dlouhou dochutí.
Mírné a dobře rozložené srážky během vegetačního období zmírnily následky sucha a vysokých letních teplot. Hladká vína s pozoruhodnou rovnováhou mezi kyselostí a alkoholem, vysokou intenzitou a aromatickou kvalitou. Vynikající zralost a kulaté třísloviny.
Základní odrůdou je Tempranillo (95 %) z vinic Las Cuevas, El Palo a Las Monjas v Rodeznu, doplněné 5 % Graciana ze statku Montecillo ve Fuenmayoru.
Hrozny se sklízejí ručně v bednách, přičemž první výběr hroznů se provádí na vinici, začíná se odrůdou Tempranillo a po 12 dnech následuje odrůda Graciano. Hrozny se do vinařství přepravují v chladicích vozech, aby se zachovala jejich celistvost. Po druhé selekci na optickém výběrovém stole probíhá alkoholové kvašení (při 27 °C) a jablečno-mléčné kvašení přirozenou cestou.
V březnu 2017 sklepmistr vybral nejlepší partie, které zrají tři roky v sudech, vždy z amerického dubu, vyrobených ve vlastní režii, s průměrným stářím 4,5 roku. Šest tradičních přečerpání ze sudu do sudu proběhlo při svíčkách, aby se ručně oddělil sediment a zabránilo se agresivnímu filtrování. Lahvování proběhlo v červenci 2020.
Doporučujeme zejména ke všem druhům masa, dušeným pokrmům, ochuceným rybám a dezertům s čokoládovým couverture nebo červenými bobulemi. Ideální jako víno po večeři.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.