

Sauvignon Blanc byl do Alto Adige přivezen spolu se Sémillonem na konci 19. století a od té doby se v regionu - na rozdíl od Sémillonu - pevně usadil.
Vinice svažující se k jihovýchodu v nadmořské výšce 450 - 500 m n. m., která se nachází na slunných svazích a poskytuje chladné noci v období zrání, což napomáhá k tvorbě svěžích aromat a udržení osvěžující kyselinky. Písčitá, hlinitá konglomerátová půda na skalním žulovém podloží.
Vinifikace: sklízení zralých a dokonale zdravých hroznů, deseti až osmnáctihodinová studená macerace před lisováním, přirozené čiření moštu a pomalé, kontrolované kvašení při 16 °C (20 % ve velkých sudech), pětiměsíční zrání na jemných kalech, následně filtrace a lahvování v březnu.
Vinařský rok 2023 se vyznačoval proměnlivým počasím a z toho vyplývající zvýšenou prací na vinici. Zima s nedostatkem sněhu a teplý březen urychlily začátek vegetace. Typický duben a deštivý květen vedly ke kvetení blízkému dlouhodobému průměru. Červen byl nestabilní, s vlnami veder a sucha. Červenec přinesl mnoho dešťových srážek a několik velmi horkých dnů. I přes extrémní výkyvy teplot v srpnu přinesl zlatý podzim úspěšnou sklizeň hroznů s celkově velmi dobrými vlastnostmi.
Alkohol - 14,0 % (obj.)
Cukr - 2,0 g/l
Kyselina - 6,3 g/l
Toto víno se dobře snoubí s lehkými předkrmy, rybími pokrmy a také jako aperitiv. Víno podávejte vychlazené na teplotu 10 – 12 °C.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.