

Sauvignon Blanc byl do Alto Adige přivezen spolu se Sémillonem na konci 19. století a od té doby se v regionu - na rozdíl od Sémillonu - pevně usadil.
Vinice se nacházejí na jižně a východně se svažující vinice v nadmořské výšce 300-450 metrů. Hlinité, křídové štěrkové, teplo zadržující a dobře odvodněné půdy.
Vinifikace: osmihodinová studená macerace, po níž byly hrozny vylisovány a prošly přirozeným čiřením; kvašení při kontrolované teplotě 16 °C; čtyřměsíční zrání na jemných kalech v nerezové oceli.
Vinařský rok 2023 se vyznačoval proměnlivým počasím a z toho vyplývající zvýšenou prací na vinici. Zima s nedostatkem sněhu a teplý březen urychlily začátek vegetace. Typický duben a deštivý květen vedly ke kvetení blízkému dlouhodobému průměru. Červen byl nestabilní, s vlnami veder a sucha. Červenec přinesl mnoho dešťových srážek a několik velmi horkých dnů. I přes extrémní výkyvy teplot v srpnu přinesl zlatý podzim úspěšnou sklizeň hroznů s celkově velmi dobrými vlastnostmi.
Alkohol - 13,0 % (obj.)
Cukr - 2,5 g/l
Kyselina - 6,2 g/l
Jarní zelenina jako chřest a artyčoky - k těmto dvěma poměrně ošemetným pokrmům se citrusový Sauvignon velmi dobře hodí. Skvěle se hodí k mušlím. Vůně Sauvignonu okamžitě evokují slunce a prázdniny. Vyzkoušejte ho se sardinkami nebo makrelou nebo s knedlíčky dim sum. Víno podávejte vychlazené na teplotu 10 – 12 °C.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.