

Díky využití teplé macerace má víno intenzivní hlubokou barvu a ovocné aroma, které je směřováno do ostružin a borůvek. Dornfelder cíleně neprošel zráním v sudech, aby si udržel vlastní odrůdový charakter a nízký podíl tříslovin. Je tedy lehčím typem červeného vína s hladce sametovou dochutí.
Za vinařem Jiřím Uherkem jsme se vydali do Dolních Bojanovic v srdci slováckého Podluží, v létě 2021. Nechali jsme si ho až na konec naší pracovní cesty na Moravu. Jak to tak po 3 dnech intenzivní degustační práce bývá, byli jsme unavení, byli jsme sešlí, ale pak přišel Jirka a otevřel nám dveře do svého sklepa, práce a vinařského umění, a všechno se rozsvítilo. Poslouchali (a vychutnávali) jsme, jak s pokorou a láskou vypráví o svých vínech, a pochopili jsme, že o každém z nich dlouho uvažuje a k jejich výrobě přistupuje s velkou trpělivostí a rozvahou.
Produkt obsahuje siřičitany.