

Chardonnay ze dvou kvalitních tratí a starých vinic - Kukvička & Kučky. Kvasilo v dubových sudech i nerezu za účasti malolaktické fermentace. Intenzivní autolýzou kvasnic ještě více nabralo na plnosti a neobyčejně sametovém závěru. Vyšší obsah alkoholu je dobře zapracován a jen podporuje jeho dlouhověkost.
Víno je vhodné kombinovat s předkrmy, plody moře, výraznými rybami, masy na rožni, steaky a různými druhy polotvrdých sýrů. Podávejte vychlazené na 8-10 °C.
Za vinařem Jiřím Uherkem jsme se vydali do Dolních Bojanovic v srdci slováckého Podluží, v létě 2021. Nechali jsme si ho až na konec naší pracovní cesty na Moravu. Jak to tak po 3 dnech intenzivní degustační práce bývá, byli jsme unavení, byli jsme sešlí, ale pak přišel Jirka a otevřel nám dveře do svého sklepa, práce a vinařského umění, a všechno se rozsvítilo. Poslouchali (a vychutnávali) jsme, jak s pokorou a láskou vypráví o svých vínech, a pochopili jsme, že o každém z nich dlouho uvažuje a k jejich výrobě přistupuje s velkou trpělivostí a rozvahou. S ohledem na charakter vinice, ročníku a odrůdy kombinuje tradiční postupy s moderními technologiemi.
Více se o vinařství Jiří Uherek dozvíte zde →
Produkt obsahuje siřičitany.