- NEJSUŠŠÍ RYZLINK

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Dr. Loosen Knochentrocken je plně fermentovaný Ryzlink rýnský, který vznikl v roce 2017 jako projekt stážistů. Díky jeho jedinečnému stylu a zvláštní chuti se víno stalo trvalou součástí nabídky vinařství Dr. Loosen. Takto chutná suché víno od kosti, jak říkají v Německu.
Hrozny byly sklízeny ručně, víno zrálo v nerezu. Podloží vinice je z vícebarevná břidlice.
Falstaff - 5 hvězdiček
Vinařství Dr. Loosen vlastní na Mosele jedny z nejušlechtilejších a nejlepších vinic na světě.
Když v roce 1988 převzal vinařství Ernst Loosen, rozhodl se změnit a modernizovat pěstování révy i výrobu vína tak, aby z bohatství vinic mohly vzejít Rieslingy světové úrovně. Snížil výnosy, zastavil veškeré chemické procedury a zavedl mnohem ekologičtější a k půdě a krajině šetrnější zemědělské postupy. Zlepšil recyklaci materiálů a ochranu lokálních vod. Ernst Loosen také trval na sklizni až plně zralých hroznů. Díky tomu umožnil rozvinout svůj plný potenciál terroiru s minimálním technologickým zásahem.
Vinná réva roste na charakteristické moselské břidlicové půdě, která podporuje mineralitu v chuti i dochuti klasického moselského Rieslingu.
Dnes je vinařství Dr. Loosen ceněným vinařstvím a po celém světě získává ocenění od vrcholových vinařských institucí.