Víno je vyrobeno z odrůd Cabernet Sauvignon (93 %), Petit Verdot (4%) a Cabernet Franc (3 %) a zrálo 18 měsíců ve francouzských barikových sudech.
DOPORUČUJEME
Otevřete si jej k dobře vyzrálým sýrům a kořeněným pokrmům z tmavého masa.ARCHIVACE
Archivační potenciál tohoto vína je až 10 let v podmínkách s regulovanou teplotou a s omezeným přístupem světla.O vinařství Ventisquero
Vinařství bylo založeno v roce 1998 a pod vedením hlavního vinaře Felipeho Tosso uvedl první vína z údolí Maipo na trh v roce 2000. Později získali vinice v oblasti Casablanca a Apalta Valley (v oblasti Colchagua) a dnes podnik vlastní vinice ve všech prestižních chilských vinařských oblastech: Maipo Valley, Casablanca Valley, Colchagua, Leyda a Huasco. Hlavními výzvami, se kterými se v rámci pěstování vína potýkají, jsou přesně zacílené zavlažování a experimentování s podnožemi odolnými vůči suchu a soli. Výsledky jejich snažení se vyplácejí především v oblasti Huasco, které se nachází téměř v poušti Atacamá, kde panují extrémní podmínky. Region původu:
Maipo Valley