• -30 Kč
Vajbar - Müller Thurgau - Frizzante

Víno z vinařství Vajbar | Müller Thurgau - Frizzante, polosladké, 2021

Barva bledě zlatá. Vůně velmi bohatá - letní ovoce, jemné koření a závěr meloun a dýňová marmeláda. Chuť hladká, mazlivá a nasládlá. Polosladké.

Barva vína
Bílé
Ročník
2021
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Müller Thurgau
Přívlastek
Frizzante
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Polosladké
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Česká republika
Region
Morava
199 Kč
169 Kč
Zisk korků: 5
Zbývá 17 ks
Množství:

Kód: VBR.011
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Konečně jsme se u mladých vín dočkali také typu Frizzante!

 

Tohle je vyrobeno z odrůdy Müller Thurgau. Je polosladké, ale víte, jak to s těmi bublinkami je - z výsledné sladkosti na patře vám odečtou až 30 %. Tak se ho nebojte a užijte si opojné perlení ve spojení s krásně vyzrálou Müllerkou - letos je jejich rok!

 

A dejte si ho třeba místo mangového cheescaku. Nebo k němu;-)

 

Unikátní metoda sycení vína oxidem uhličitým

Stejně jako Mladý Martin je i toto mladé Frizzante unikátní metodou, která byla použita pro dosycení oxidem uhličitým. Dosud se perlivá vína v potravinářství sytila komerčním CO2 vyráběným chemickým průmyslem. Nová technologie ale umožňuje, aby vinaři využívali oxid uhličitý, který se přirozeně objevuje při vinném kvašení.

Ve spolupráci s Mendelovou univerzitou vznikla patentovaná metoda jímání oxidu uhličitého, který se uvolňuje při kvašení. Z jednoho litru vína lze získat až 60 litrů CO2 a jímat je do snadno uskladnitelných tlakových nádob. Takto získaný oxid uhličitý lze následně využít během celého roku. Například je možné ho zapojit do chladicího procesu (například při stále populárnější kryomaceraci). Co nás ale víc zajímá je to, že tyto "vlastní bublinky" je možné do vína zase vrátit a vytvořit tak perlivé víno. 

Za určitých podmínek mohou být tyto bublinky také nositeli charakteristického odrůdového aroma. Pokud bychom jimi sytili vodu, vznikla by nám hroznovou šťávou navoněná sodovka.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.