

Muscateler v podání Experimentálního vinařství Trejbal je vyroben z odrůdy Muškát moravský. Díky nízké cukernatosti hroznů při sběru má víno pouze 10 % alkoholu.
Po sedmidenním ležení na slupkách se víno šetrně lisovalo, pak bylo ponecháno po celou dobu v nerezu. Lahvováno bez síry, bez filtrace a další tři měsíce víno leželo v lahvi.
Víno je ideální k asijské kuchyni nebo třeba ke kozímu sýru. Jeho gastro potenciál využívají i v zážitkové restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise.
Na etiketě Muscateleru je strýček Tomáše Trejbala, který žil na Mělníku poměrně bohémským životem. Měl rád ženy a každé tři měsíce představoval Tomášovi novou tetu. Tomáš měl tety rád, protože přinášely všelijaké pišingry, cucací bonbóny a čokolády. Strýc nakonec za bývalého režimu emigroval do západního Německa.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.