- Vyprodáno

Toto víno je vyrobeno z autochtonní odrůdy Kisi. Ke kvašení bylo uloženo v tradičních velkých hliněných amforách zakopaných v zemi. Tento způsob výroby se stal nejen v Gruzii symbolem návratu k přirozenému způsobu výroby vína - experimentují s ním i naši vinaři v Česku.
Nejen o gruzínských vínech a jejich výrobě v tradičních nádobách kvevri čtěte v našem blogu >>
Víno si otevřete ke grilovaným jehněčím kotletkám s česnekem a rozmarýnem.
Tbilvino je od svého založení v roce 1962 předním výrobcem kvalitních gruzínských vín. Společnost provozuje dvě vinařství v Tbilisi a Kakheti, jež jsou vybavena moderním zařízením, které umožňuje Tbilvinu ročně vyrábět 6,5 milionu lahví. Část hroznů se sklízí z 200 ha vlastních zavlažovaných vinic pěstovaných v oblasti Kakheti. Tým zkušených vinařů, původní gruzínské odrůdy révy v kombinaci moderních a tradičních výrobních metod umožňuje Tbilvinu výrobu vína v různých vinařských stylech. Od roku 2009 je Tbilvino největším vývozcem gruzínských vín a úspěšně je dodává do asi 30 zemí po celém světě. Hlavní vinařství Tbilvina vlastní vinice na úpatí pohoří Kavkaz v Kachetii na východě Gruzie. Kachetie proslula historií výroby vína a perfektním podnebím pro pěstování vína. Vinařství leží v úrodném údolí řeky Alazani, zatímco kancelář Tbilvina a druhé vinařství jsou v gruzínském hlavním městě Tbilisi.
Gruzie - Kakheti/Kachetie
Výborné svěží víno.
Kvevri vína nejsou pro každého, ale já si pochutnal. Prostě něco co normálně nenajdete.
Produkt obsahuje siřičitany.