

Toto víno díky své lehkosti a nízkému zbytkovému cukru je nevtíravým společníkem na dlouhé večerní debaty. Lehkou konverzaci k tomuto vínu dobře doplní pokrmy s bílými, krémovými omáčkami.
Podávejte vychlazené na teplotu 9-11 °C.
Za vinařem Jiřím Uherkem jsme se vydali do Dolních Bojanovic v srdci slováckého Podluží, v létě 2021. Nechali jsme si ho až na konec naší pracovní cesty na Moravu. Jak to tak po 3 dnech intenzivní degustační práce bývá, byli jsme unavení, byli jsme sešlí, ale pak přišel Jirka a otevřel nám dveře do svého sklepa, práce a vinařského umění, a všechno se rozsvítilo. Poslouchali (a vychutnávali) jsme, jak s pokorou a láskou vypráví o svých vínech, a pochopili jsme, že o každém z nich dlouho uvažuje a k jejich výrobě přistupuje s velkou trpělivostí a rozvahou. S ohledem na charakter vinice, ročníku a odrůdy kombinuje tradiční postupy s moderními technologiemi.
Napojení a úctu k místu, odkud víno pochází, a jeho tradicím vtělil Jirka i do grafiky na svých etiketách. Zjednodušený folklórní motiv srdce, jimž jsou označena jeho odrůdová vína, malovala bojanovská malérečka.
Svá cuvée staví Jiří Uherek do řady Element a jsou čtyři - podle přírodních živlů, které ovládají naše životy: země, voda, oheň, vzduch. Vtipně k nim přidává ještě živel pátý - svěží, proseccový sekt 5. Element vyrobený metodou charmat, který si u něj vybral například someliér z restaurace Alcron a prodává se u nich tzv. na skleničku.
Tento mladý, talentovaný vinař vyrobil své první víno už v roce 2002 a vinařství založil v roce 2007, tedy ve stejném roce jako vznikl Víno-klub! Nepochází z vinařské rodiny, ale rodiče ho už od 90. let brali s sebou na výlety na jižní Moravu - po vinicích a vinařstvích. To na malého Jirku tak zapůsobilo, že nakonec vystudoval obor Vinohradnictví a vinařství na Mendelově univerzitě. Z toho vyplývá, naši milí přátelé ve Víně, berte své děti s sebou na cesty za vínem, penzi strávíte na vinici! (Aspoň my to tak děláme:-)
Skvělé víno
super sylván!
Produkt obsahuje siřičitany.