- Vyprodáno
- Barva vína
- Bílé
- Ročník
- 2018
- Typ
- Tiché
- Odrůda
- Sylvánské zelené
- Přívlastek
- Moravské zemské víno
- Objem
- 0,75 l
- Obsah cukru
- Suché
- Obsah alkoholu
- Nízký - od 6 - 11 % obj.
- Země původu
- Česká republika
- Region
- Morava
- Typ produktu
- Lahve
Trochu netradičně a trochu narychlo (protože se to prostě před víkendem, kdy budete péct Svatomartinské husy, hodí) vám představujeme nového, mladého a nadějného vinaře Standu Drábka, který svá vína vyrábí pod značkou VINAŘSTVÍ POD OŘECHY.
Standovo vinařství je prvním vinařstvím, které jsme si do Víno-klubu vybrali podle etikety! Řekli jsem si totiž, že vinař, který věnuje takovou energii do tak nádherné prezentace a kterému záleží na každičkém detailu, nemůže dělat špatné víno. A měli jsme pravdu!!!
Užijte si 2x Svaté - Svatomartinské Svatovavřinecké 2020 z Vinařství POD OŘECHY.
Je to jediné červené Svatovavřinecké v naší letošní nabídce Svatomartinských vín a jsem ráda, že jsme nakonec Pod ořechy vzali pod střechu ;-) Bylo vyrobeno s využitím procesu karbonické macerace, podobně jako mladá vína z Beaujolais. Ve vinifikátoru kvasila třetina hroznů i se střapci a teplota kvasu byla držena na 35°C. Můžete si je s kolekcí Beaujolais porovnat a prochutnat vedle sebe.
Díky tomuto procesu vzniklo krásně ovocné, lahodné, šťavnaté a harmonické červené víno, které podle Standových slov vydrží minimálně do příštího Martina, ne-li déle. K huse a červenému zelí půjde naprosto skvěle! Já tento typ vín používám i na Hovězí po burgundsku, a to jak k masu, tak i do skleničky.
O VINAŘSTVÍ POD OŘECHY
Vinařina přešla na Stanislava Drábka mladšího, který stojí za Vinařstvím Pod ořechy, přirozeně ze starší generace. Jako dítě inklinoval k informačním technologiím, které pak jako starší i vystudoval, ale nakonec se vrátil ke svým kořenům. Měl k tomu také dobré podmínky – 2 hektary vinic z roku 2002 a kvelbený sklep s historií sahající až do 17. století.
Vinařství je úplně mladé, vína produkují teprve od roku 2017. Dbají u nich na přirozené vyjádření. Používají v zásadě přírodní preparáty a snaží se všechna vína tvořit podle filozofie: co sis vzal z hroznů, to vrať do vína. Velmi často využívají metodu zrání na jemných kvasničných kalech, občas i na hrubých, s častou batonáží. Díky tomu mají jejich vína velmi nízké hodnoty siřičitanů, mohutnější, jemnější struktur, a často terciální aromatiku vzniklou delším školením na kvasinkách.
velmi povedený sylván
Mírně kořenitá chuť.