Odrůdové složení: 90 % Sangiovese, 10 % Colorino
Výborné k tmavým masům, steakům, zvěřině a k tvrdým sýrům např. pecorino nebo parmazán.
O vinařství Savignola Paolina - Ludovica Fabbri
Jméno usedlosti Savignola je etruského původu a její založení je datováno do první poloviny 17. století. Rodina Fabbri usedlost nacházející se v kopcích v okolí Greve, v srdci dnešní oblasti Chianti Classico, koupila v roce 1780 a zahájila pěstování a výrobu vína. První opravdový úspěch začal díky snaze paní Paoliny Fabbri, která mezi dvěma světovými válkami pomáhala své ovdovělé matce s vedením statku. Následně jej převzala a přejmenovala na současné Savignola Paolina. Po smrti Paoliny, v roce 1988, vedl 10 let farmu její vnuk Carlo. Po něm
ji převzala jeho dcera a současná majitelka Ludovica Fabbri. Pod její taktovkou byl podnik významně modernizován – byly vysazeny nové vinice, zrenovováno sklepní vybavení, stejně jako plnící linka a skladovací prostory. I díky těmto investicím a entuziasmu paní Ludovicy je kvalita vín Savignola Paolina vysoce ceněna, jak v italských médiích jako Gambero Rosso či Veronelli tak na mezinárodním poli – Wine Spectator, Decanter, James Suckling a další.