MADRIGALE - Primitivo di Manduria DOCG - Dolce Naturale
MADRIGALE - Primitivo di Manduria DOCG - Dolce Naturale
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství Produttori di Manduria | MADRIGALE - Primitivo di Manduria DOCG - Dolce Naturale, sladké, 2020

Bohaté aroma, které evokuje zejména sušené fíky a datle, povidla a borůvkovou zavařeninu. Jazyk a patro pak obalí delikátní sladkost podepřená jemnou kyselinou a taniny a rozvíjí se chutě moruše, lékořice, čokolády a kávy. Sladké.
559 Kč
745 Kč/litr Zisk korků: 12
Skladem 18 ks
Množství:

Kód: KPW.526
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Primitivo di Manduria Dolce Naturale DOCG

Madrigale z vinařství Produttori di Manduria je představitelem tradičního Primitiva v kategorii DOCG, které je ustanoveno pro vína pěstovaná a vyráběná podle tradičních postupů, ve vymezených oblastech na specifikovaném podloží a se zbytkovým cukrem. Výnos je zákonem omezený na 9000 kg/ha, avšak Produttori di Manduria používá hrozny z vinic s výnosem méně než polovičním. Průměrný věk révy je 50 let a je pěstovaná převážně systémem Alberello, tzn. volně bez opory. Sklizeň probíhá na konci září, kdy už hrozny začínají pozvolna zasychat. Víno se vinifikuje v nerezovém tanku a následně zraje v lahvi. Alkoholická fermentace probíhá při řízené teplotě 22-24 °C.

 

Intenzivní rubínová barva s fialovým meniskem, vůně zprvu lehce nesmělá, ale postupně se rozvíjí ve vrstevnaté a bohaté aroma, které evokuje zejména sušené fíky a datle, povidla a borůvkovou zavařeninu. Jako podkres tomu všemu je cítit fialka a lesní podrost. Jazyk a patro pak obalí delikátní sladkost podepřená jemnou kyselinou a taniny a rozvíjí se chutě moruše, lékořice, čokolády a kávy. Bohatá a dlouhá dochuť.

 

Párování

Zkuste sladit sladké Primitivo s pečenými mušlemi nebo s dekadentním humrem. Ovocnost sladkých červených vín může pěkně kontrastovat se zemitými jídly, jako je houbové rizoto nebo salát z řepy a kozího sýra. Sladkost vína může pomoci rozjasnit a zvýraznit pikantní chuť pokrmu.

Ideální teplota ke konzumaci je 10-14 °C.

Optimální doba zrání je do roku 2028.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt obsahuje siřičitany.

 

Složení:

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.