- NOVÝ ROČNÍK
Tuto lahev najdete v těchto kolekcích:
- Barva vína
- Bílé
- Ročník
- 2021
- Typ
- Tiché
- Odrůda
- Rulandské bílé/Pinot blanc
- Objem
- 1 l
- Obsah cukru
- Suché
- Obsah alkoholu
- Standardní - do 12,5 % obj.
- Země původu
- Německo
- Region
- Rheinhessen
- BIO faktor
- Autentické víno
- Typ produktu
- Lahve
Sdružení vinařů Gipsy Wines produkuje v malých sériích nekonvenční vína. Poznáte je na první pohled už podle etiket. Je to trošku takový vinný punk ;-) Důležitější než zevnějšek je však vnitřek lahve! Členové Gipsy Wines se rádi a hodně vymykají všem tradicionalistickým představám o víně i vinařích. Dělají zajímavá nekonvenční vína, vše v malých sériích.
Nově od nich u nás ochutnáte svěží, naturální Burgundy z Rheinhessenu LITERATUR - Weissburgunder (Rulandské bílé) a Grauburgunder (Rulandské šedé) - obě ročníku 2017 - to proto, že se na ně nespěchalo, dostaly tolik času, kolik potřebovaly, aby pěkně přírodní cestou, bez aditiv, došly k odrůdově charakteristické plnosti burgundské rodiny a k německé čistotě tónů a svěžesti.
Weissburgunder LITERATUR, 2017 - Ve sklence se krásně rozvoní do jahodovo-máslova. V chuti je celkově svěží, na konci vás na patře pobaví a osvěží mátový tón. Svěží máta s jahodami - krásné, jarní a letní pití.
Hodí se ke špagetám Aglio Olio s pancettou a chilli. Pikantní tóny vína s krásně vyváženou kyselinkou vytvořily perfektní protipól těžšímu jídlu.
Grauburgunder LITERATUR, 2017 - Voňavější ze dvou literárních sester. Ve vůni ucítíte bílé květy a zelená jablíčka. Chuť je krásně ovocná, kulatější, tělo plnější než u říznější Weissburgundy.
Lenka z Víno-klubu vám víno doporučuje k gnocchům zapečeným se čtyřmi druhy sýra:
Dejte uvařit balení gnocchi, vymažte si pekáček máslem. Do pekáčku vložte zcezené a okapané gnocchi, rovnoměrně přidejte lžičkou půl balení ricotty, půl balení gorgonzoly, rozdrobte celé balení mozzarely a štědře zasypte parmazánem. Dejte zapéct na 20 minut při 180 st. C, aby se sýry roztavily a povrch zezlátl. Pokud chcete přidat nějakou uzeninu, kolečka italské klobásky či salámu opečte na pánvi. Gnocchi podávejte posypané uzeninou a se zeleným salátem.
Produkt obsahuje siřičitany.