

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Zapomeňte na své předsudky ohledně odrůdy Dornfelder a ochutnejte tento jedinečný borůvkový exemplář, na který je Tomáš Trejbal nejpyšnější. Víno je borůvkové ve sklenici, na jazyku i v chuti. V té se k borůvkovým tónům přidávají i tóny ostružin. Víno má krásnou kyselinku a jemnou strukturu. Zajímavostí je jeho šesti měsíční kvašení v amforách zvaných qvevri a následné naležení v barikových sudech na bílé víno, díky této eventualitě získalo víno na krémovosti a chutná jako borůvkový žahour na smetaně. Vinař mu předurčuje zářnou budoucnost s krásným stárnutím.
Jen málo vinařských oblastí má vlastní typickou lahev s takto dlouhou tradicí. Známé jsou celosvětově užívané lahve typu Bordeaux, Burgunda nebo Rýnská pistole. Nejblíž ke kalamáři má německá lahev z oblasti Franken, která je v překladu známá jako kozí měch.
Další Mělnické kalamáře najdete zde →
Všechna vína v kalamářích z Experimentálního vinařství Trejbal jsou spontánně kvašená, nesířená, nefiltrovaná.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.