

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Krásně vybarvené a vyzrálé hrozny předurčily tento Veltlín k prodloužené maceraci hroznů. Poté kvasil při standardní teplotě, aby byl následně krášlen na jemných kvasnicích v akátových sudech.
Uplatnění najde i v gastronomii jako partner pokrmů na pepři či s těstovinami.
Za vinařem Jiřím Uherkem jsme se vydali do Dolních Bojanovic v srdci slováckého Podluží, v létě 2021. Nechali jsme si ho až na konec naší pracovní cesty na Moravu. Jak to tak po 3 dnech intenzivní degustační práce bývá, byli jsme unavení, byli jsme sešlí, ale pak přišel Jirka a otevřel nám dveře do svého sklepa, práce a vinařského umění, a všechno se rozsvítilo. Poslouchali (a vychutnávali) jsme, jak s pokorou a láskou vypráví o svých vínech, a pochopili jsme, že o každém z nich dlouho uvažuje a k jejich výrobě přistupuje s velkou trpělivostí a rozvahou. S ohledem na charakter vinice, ročníku a odrůdy kombinuje tradiční postupy s moderními technologiemi.
Více se o vinařství Jiří Uherek dozvíte zde →
zajímavě, netypicky udělaný veltlín