

Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího rmutu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín.
Cuvée z odrůd Cabernet Moravia a Alibernet. Díky použitým odrůdám je víno temně rudé barvy, rubínového charakteru.
Víno zrálo 30 měsíců v malých dubových sudech. Víno je tedy velmi nazrálé, připomínající nejen vařenou višňovou marmeládu, ale také černý rybíz a borůvky. Aroma doplňuje dotek spáleného dubového dřeva, který svou čokoládovostí a kávovostí dodává na dezertnosti vína. Dlouhodobé zrání tohoto vína v malých dubových sudech dodá vínu na výjimečnosti, díky které se stalo stálicí v Salonu vín ČR. Vhodné k archivaci 4 - 30 let.
Toto víno doporučujeme podávat k čokoládovým dezertům nebo ke kávě. Podávejte ho vychlazené na teplotu 12 °C.
Alkohol - 16,0 % (obj.)
Cukr - 50,0 g/l
Kyselina - 4,4 g/l
Co dodat. Výjimečné, delikátní pochoutka
Produkt obsahuje siřičitany.