

Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího rmutu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín.
Cuvée z odrůd Cabernet Moravia a Alibernet. Díky použitým odrůdám je víno temně rudé barvy, rubínového charakteru.
Víno zrálo 30 měsíců v malých dubových sudech. Víno je tedy velmi nazrálé, připomínající nejen vařenou višňovou marmeládu, ale také černý rybíz a borůvky. Aroma doplňuje dotek spáleného dubového dřeva, který svou čokoládovostí a kávovostí dodává na dezertnosti vína. Dlouhodobé zrání tohoto vína v malých dubových sudech dodá vínu na výjimečnosti, díky které se stalo stálicí v Salonu vín ČR. Vhodné k archivaci 4 - 30 let.
Toto víno doporučujeme podávat k čokoládovým dezertům nebo ke kávě. Podávejte ho vychlazené na teplotu 12 °C.
Alkohol - 16,0 % (obj.)
Cukr - 50,0 g/l
Kyselina - 4,4 g/l
Velmi dobrá "imitace" portského, ale s ohledem na kvalitu by cena měla být přeci jen trochu nižší (takto je dražší než Royal Oporto, Late bottled vintage (Real Companhia Velha), se kterým se úplně nevyrovná
Co dodat. Výjimečné, delikátní pochoutka
Produkt obsahuje siřičitany.