Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Fassbind Vieille Poire - Stařená Hruška
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Fassbind Vieille Poire - Stařená Hruška

Tato pálenka ze zralých hrušek odrůdy Williams je po destilaci uložena do dubových sudů, kde zraje po dobu 12 až 18 měsíců. Tento extrakt poskytuje cenami ověnčené pálence delikátně elegantní nasládlou chuť s intenzivními tóny hrušek Williams.
Ocenění

Stříbrná medaile z DistiSuisse (Švýcarsko) 2019/2020
Zlatá medaile z SFWSC - San Francisco World Spirits Competition 2018
Stříbrná medaile z DistiSuisse 2017/2018

Typ
Destilát
Objem
0,7 l
Země původu
Švýcarsko
1 149 Kč
Zisk korků: 31
Skladem 5 ks
Množství:

Kód: UPB.002
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Vielle Poire - stařená hruška


Tato jemná pálenka je vyrobena ze zralých, aromatických, švýcarských hrušek odrůdy Williams, které se pěstují v kantonu Valais. Pro výrobu jednoho litru hruškového destilátu s 41 % alk. je potřeba přibližně 12 kg hrušek Williams. 

Odborně vyrobený destilát z hrušek odrůdy Williams nejdříve odpočívá alespoň dva roky v tancích z nerezové oceli a následně zraje dalších 14-18 měsíců v dubových sudech. Po dokončení zrání je dále zjemněn vlastně vyrobeným bonifikátorem. Tato jemná dosáž, spolu se zráním v dřevěných sudech, dodává této ovocné pálence, která byla oceněna zlatou medailí, jedinečné, intenzivní aroma a jemnou ovocnou sladkost zralých, šťavnatých hrušek Williams.

 

Barva Zářivě zlatá. 
Aroma Zcela zralé hrušky Williams s náznaky kandovaného ovoce a Crème Caramel. V pozadí lehké tóny dřeva a medu. Jako čerstvě připravený ovocný salát se šťavnatým žlutým melounem. 
Chuť Delikátní a šťavnatá s výrazným tónem hrušek, následovaným tóny vanilkové zmrzliny, lískových  ořechů a sněhových pusinek. 
Závěr Rozvíjí se delikátní ovocná sladkost, dlouhotrvající. 

 

O destilérii Fassbind

Destilérie Fassbind se pyšní titulem nejstarší palírny ve Švýcarsku. Vznik společnosti Fassbind se datuje už do roku 1846. V té době Švýcarsko tak, jak jej známe dnes, ještě neexistovalo. První světová výstava v Londýně se měla konat až za šest let. Svět stále dělilo třináct let od představení evoluční teorie Charlese Roberta Darwina. Obdobně bylo třeba si počkat na první fonograf, automobil či petrolejovou lampu, která vnesla více světla do potemnělých nocí. Výlet do Paříže by byl jistě vzrušující, ale pořad by chyběla ikonická Eiffelova věž.

Od založení destilerie uplynulo mnoho let, technologie se neustále vyvíjely, svět se zrychloval a prázdná místa mizela z map. A Fassbind byl u toho. Když Roald Amundsen při objevování jižního pólu v roce 1911 spoléhal na psy a sáňky, možná trochu spoléhal i na Fassbind Kirch. Existuje rovněž důkaz, že první třešňová pálenka, která si našla v roce 1915 svou cestu do slavného třešňového koláče, byla právě Fassbind Kirsch.

Gottfried Fassbind II. (1829-1878) zakládá ve věku 17 let ve vesnici Oberarth, na úpatí hory Rigi v kantonu Schwyz, který dal jméno celému Švýcarsku, "Godefroi Fassbind, jeune, distillery de Kirschwasser". Tady začíná příběh nejstarší destilerie Švýcarska a několika staletí úspěchu. Z výstavy v Bernu si za svoji exkluzivní třešňovicí odvezl hned několik cen. Tato dobrota byla oceněna zlatou medailí i samotným Napoleonem, Františkem Josef I. nebo ruským carem Mikulášem II.

Na konci 19. století rozšiřuje Gottfried Fassbind III. destilerii přístavbou k rodinnému domu. Přístavba se skládá ze sklepa a dvou nadzemních pater s rovnou střechou. Nová budova se používá pro lahvování, balení a skladování.

Tato přístavba bude v budoucnu dále rozšířena a dnes je domovem pro návštěvnické centrum destilerie Fassbind a obchod.

V roce 1994 pátá generace rodiny Fassbindových podnik prodala. Několik let destilérii řídil zahraniční koncern a v roce 2014 se vrátila zpět do švýcarských rukou. Noví majitelé, Daniela Bruggmann a Renato Wydler zajistili lihovaru titul „Destilérie roku 2017/18“. Fassbind již nepálí pouze třešňovici. Tyto ušlechtilé švýcarské destiláty se rozrostly o další ovocné pálenky, které drží zlatou medaili na světových soutěží. V roce 2021 destilérie Fassbind oslavila 175. výročí založení.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.