Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Domaine Rosier - Terre de Villelongue Rosé Brut - AOC Crémant de Limoux
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

francouzský Crémant z Chardonnay, Chenin Blanc a Pinot Noir

Víno z vinařství Domaine Rosier | Terre de Villelongue Rosé Brut - AOC Crémant de Limoux, suché, 2018

Šumivé víno krásné jahodově růžové barvy. Energické bublinky vytváření po nalití do sklenice tenké provázky. Ve vůni i chuti toto víno bouřlivě evokuje čerstvé červené ovoce - jahody, maliny.
Toto víno najdete v této kolekci:
Barva vína
Růžové
Ročník
2018
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Cuvée
Přívlastek
Crémant
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Francie
Region
Languedoc
429 Kč
Zisk korků: 12
Zbývá 4 ks
Množství:

Kód: LGD.432
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Odrůdové složení: Chardonnay, Chenin blanc, Pinot Noir

 

Doporučujeme:

Sekt se hodí jako doprovod k rybám či plodům moře, lze podávat také jako aperitiv.

Ryby jsou obecně vhodným společníkem pro šumivá, bílá i růžová vína, v závislosti na druhu ryby a její úpravě. K lehkým úpravám sladkovodních ryb, jako je například candát, se výborně hodí právě Crémant. Vyzkoušejte ho také s bohatou rybí polévkou Bouillabaisse.

 

Terre de Villelongue Brut - AOC Crémant de Limoux je francouzský Crémant. Základem slova crémant je výraz crème – tedy smetana nebo šlehačka, protože Crémant bezprostředně po nalití vytváří jemnou a zároveň hustou pěnu připomínající šlehačku. 

 

Crémant je sekt vyráběný stejnou metodou jako šampaňské, tedy sekundárním kvašením v lahvi. Obvykle ho charakterizuje nižší tlak v láhvi než u vín z oblasti Champagne - tradičně 3,6 atmosféry (šampaňské má zpravidla tlak 5–6 atmosfér). Zákonná norma určuje minimální délku zrání vína na kvasnicích, která činí 9 měsíců. Regionů, kde se smí Crémant vyrábět a nést označení AOC (Appellations d’Origine Contrôlée), je osm – Burgundsko, Alsasko, Loire, Bordeaux, Limoux, Die, Jura a Luxembourg. Rozdíly mezi Crémanty jsou dány specifiky jednotlivých regionů. Spojuje je stejná metoda, odlišuje především rozdílný terroir a druh použitých odrůd. Alsasko a Burgundsko produkují téměř 80 % celkového množství Crémantu.

 

Výroba Crémantu ve všech osmi apelacích podléhá těmto společným pravidlům:

  • Sklizeň je vždy ruční.​
  • Hrozny se lisují buď celé či mohou být odstopkovány​.
  • Množství moštu získaného lisováním nesmí přesáhnout 100 litrů moštu na 150 kg hroznů​.
  • Druhotná fermentace musí probíhat pouze v lahvi​.
  • Crémanty musí před odstraněním kalů zrát nejméně 9 měsíců na kalech a poté další 3 měsíce před uvedením na trh​.

 

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
04.10.2021
Ludek K

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.