- nejvýhodnější Chianti

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Hrozny pro výrobu tohoto vína rostly ve svazích vinic vysázených na písčito-jílovité a vápenaté půdě v pěstitelské oblasti Chianti DOCG.
Toto lahodné víno skvěle doprovodí pikantní těstoviny. Ideální bude s pečeným a grilovaným masem a samozřejmě se steaky z dobrého, stařeného hovězího masa.
Od roku 1903 se rodina Castellaniů ve výrobě vína řídí heslem "Kvalita vína začíná na vinici". Vinařství řídí už čtvrtá generace Castellaniů. V rodině se z pokolení na pokolení předávají záznamy o prvních sklizních od počátku 20. století. Rodina vlastní po celém Toskánsku, mj. Tenute di Burchino v Pisánských horách. Celkem hospodaří na více než 1000 hektarech vinic.
Ve vínech z oblasti Chianti Classico musí být odrůda Sangiovese zastoupena min. z 80 %. Tímto přívlastkem smí být označována pouze vína ze "srdce Chianti" mezi městy Castellina, Radda a Gaiole (tzv. Zlatý trojúhelník).
Vína z oblasti Chianti Superiore DOCG splňují ještě přísnější nároky, proto tvoří pouhé 1 % z celkové produkce Chianti. Na výrobu vína v rámci této apelace smějí být využity jen hrozny, které dozrály mimo oblast Chianti Classico. Vína se lahvují nejdříve 1. června a poté musí strávit minimálně 3 měsíce v lahvi.
Historie Chianti sahá až do roku 1872, kdy florentský politik Bettino Ricasoli přišel na to, jak vyrobit víno, které v mezinárodní konkurenci obstojí velkým francouzským vínům. Dnes je toto toskánské víno díky své silné chuti jedním z nejznámějších a nejznámějších italských vín.
Všechno, co jste chtěli vědět o Chianti, a báli jste se zeptat (třeba, jestli je to odrůda nebo oblast), najdete v našich Vínovinách >>
výborné víno