- Barva vína
- Červené
- Ročník
- 2018
- Typ
- Tiché
- Odrůda
- Tempranillo
- Objem
- 0,75 l
- Obsah cukru
- Suché
- Obsah alkoholu
- Středně vysoký - do 14,5 % obj.
- Země původu
- Španělsko
- Region
- Rioja
- BIO faktor
- Veganské víno
- Typ produktu
- Lahve
Klasické regionální víno ze Španělska z odrůdy tradiční pro tento region - Tempranillo. Rubínově-třešňová barva, s výraznou vůní černého rybízu, zralých švestek, třešní Morello a datlí. Chuť má hedvábný nástup, doprovázený jemnými tříslovinami hroznů a dubového sudu. Víno je dobře strukturované v ústech s dlouhým závěrem. Náznaky vanilky, krémové smetany a mokka.
Párování
Chutná skvěle k červenému masu a zralým sýrům. Podávajte při tepolotě 16-18 °C.
Recept na nejlepší punč
Toto španělské Tempranillo bude skvelé do punče. Že nemáte punč rádi? Tak zkuste tento recept a určitě změníte názor. Recepty na další zimní drinky najdete v našich Vínovinách →
Na přípravu punče si připravte: hrst sušených brusinek, 400 ml červeného vína, 400 ml vroucí vody, 200 ml pomerančového džusu, 150 ml rumu, 200 g kompotovaného ananasu, 1 pomeranč, 1 lžíci sypaného rooibosu, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžičku kardamomu, ½ lžičky mletého zázvoru, 1 hvězdičku badyánu, 4 ks hřebíčku a 1 svitek skořice.
Brusinky namočte v malém množství rumu. Rooibos zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte 15 minut louhovat. Mezitím v hrnci zahřívejte víno, cukr, koření a pomerančový džus až k varu, ale – pozor – nevařte, aby z vína nevyprchal alkohol. Z pomeranče okrájejte nožem slupku včetně bílé tenké hořké blanky a vykrojte z dužiny filátka. Přidejte je do vína, přilijte rooibos a rum. Ananas slijte a kostičky ananasu vsypte do vína. Přidejte brusinky s rumem, zahřejte k varu, podle chuti oslaďte a můžete rozlévat do sklenic.
O vinařství Cosecheros y Criadores
Vinařství „Cosecheros (Growers) a Criadores (Agers)“ je dvojice historických pojmů, které rozlišovaly mezi pěstiteli vína jako výrobci vína pro rychlou spotřebu (Cosecheros) a vinařskými podniky, které s rozvojem moderní Rioji ve druhé polovině 19. století přijaly metodu zrání vín z Bordeaux (Criadores). Rodinný vinařský podnik Martínez Bujanda založil v Oyonu v roce 1951 vinařství Cosecheros y Criadores, koncipované od začátku na vývoz kvalitních vín, jež nyní patří k apelaci Vino de la Tierra de Castilla IGP. Vinařství má nejmodernější zařízení na zpracování vín a přes 6 000 amerických a francouzských dubových sudů.
Produkt obsahuje siřičitany.