Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Casa Giona - Amarone della Valpolicella DOCG
Casa Giona - Amarone della Valpolicella DOCG
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

unikátní víno pro unikátní večer

Víno z vinařství Casa Giona | Amarone della Valpolicella DOCG, suché, 2017

Víno tmavě červené barvy. V chuti je výrazné a elegantní a zároveň stále mladé, ale již velmi vyrovnané s typickými tóny rybízu a lesních plodů. Suché.
Barva vína
Červené
Ročník
2017
Typ
Tiché
Odrůda
Cuvée
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Středně vysoký - do 14,5 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
Typ produktu
Lahve
729 Kč
Zisk korků: 21
Zbývá více než 100 ks
Množství:

Kód: SY.03
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

80 % vína zrálo 18 měsíců v dubových sudech, 20 % v nerezových tancích. Směs odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella.

 

METODA APPASSIMENTO

Appassimento je unikátní metoda výroby vína, díky které vzniká především Amarone a Valpolicella Ripasso. Tímto způsobem byly hrozny zpracovávány už v antickém Římě.

Hrozny se na keřích nechávají zrát co nejdéle, sklízejí se až na samém konci sklizně. Díky jsou hrozny více vyzrálé a koncentrované, s vyšší koncentrací cukru. Sběr se provádí pouze ručně, aby se vyloučily poškozené a plesnivé bobule. Pak se hrozny rozloží na rohože (převážně ze slámy) v dobře větraných místnostech nebo stodolách. Jak se hrozny postupně vysušují, ztrácejí vodu a scvrkávají se, jejich chuť a sladkost je ještě koncentrovanější. Po třech až šesti měsících se napůl vysušené hrozny jemně lisují a mošt se nechává pomalu kvasit při nízké teplotě, dokud nedosáhne požadované úrovně sladkosti a alkoholu. Vína se často školí v sudech a následně si ještě před uvedením na trh nějakou dobu poleží v lahvích

Vína, která jsou vyráběna metodou appassimento, se italsky souborně označují jako passito. Jsou silná, koncentrovaná, s vysokým zbytkovým alkoholem a vyšší kyselinkou. Vína passito jsou také vhodná k archivaci, protože se v lahvi ještě dále vyvíjejí a s časem zrají k hlubší barvě a komplexnosti.

 

DOPORUČUJEME

Skvělé elegantní víno, které vyžaduje pikantní pokrmy. Doporučujeme párovat jej se zvěřinou a červeným masem nebo se zrajícímu sýry.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
29.03.2023
Jiří B

16.03.2023
Zuzana J

02.03.2023
Julie Š

02.01.2023
Zdeněk B

22.12.2022
Blanka S

božské!

08.04.2022
Lenka B

06.08.2020
Roman P

04.06.2020
Robin B

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.