

Toto hřejivé a všeobjímající víno se nazývá "Ulysse" na počest starověké legendy o Odysseovi, když přistál v této části Sicílie při svém návratu do rodnou Ithaku. Toto víno se stále vyrábí z hroznů vypěstovaných na malých vinicích DOC roztroušených na svazích Etny.
Jedná se o cuvée odrůd Nerello Mascalese a Nerello Cappuccio. Půda ve vinicích je vulkanická, bohatá na minerály a vinice se nacházejí v nadmořské výšce 600 m nad mořem. Víno zrálo v malých dubových a kaštanových sudech a následně minimálně 2 měsíce v lahvi.
Toto mimořádné červené víno s 13 % alkoholu má rubínově červenou barvu s granátovými odlesky. Aroma je intenzivní a perzistentní s tóny červeného ovoce a koření. Červený rybíz, švestka, hřebíček a vanilka. Chuť je suchá, jemná a dobře vyvážená.
Víno bude skvělé ke grilovanému masu nebo vařenému dušenému masu.
Podávejte při teplotě 16-18 °C.
V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, dcera slavného francouzského enologa ze Sauternes Oscara Despagne, a zároveň manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu, přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.
Vinařství se od svého založení soustředí na proslulé fortifikované víno Marsala (obdoba Sherry, Madeiry nebo Portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii typických (autochtonních) i netypických odrůd jako je například Syrah.
viz popis
Produkt obsahuje siřičitany.