- NOVÝ ROČNÍK

Příjemné, svěží a v dobrém slova smyslu "lehké" bílé víno jen s 11,5 % alkoholu. Takových v nabídce moc nemáme. Je to ideální víno na skleničku třeba už k obědu. Potěší vás tóny sladkých hrušek, žlutého melounu a žlutých broskví (odtud žlutá zadní etiketa ;-). Celkově je to takové milé víno. Úplně ho vidíme ke špagetám vongole.
Odrůda INZOLIA je naším největší degustačním překvapením! Zajímavostí je, že tato odrůda se pěstuje nejen na Sicílii, ale i v přímořském Toskánsku v oblasti Maremma, kde je známá jako Ansonica.
Sicílie má pro pěstování hroznů révy vinné skvělé podmínky. V této oblasti pořád a velmi intenzivně fouká. Vítr hrozny chrání před přehřátím i plísňovými chorobami. Ve zdravých hroznech se pak zachová pěkná kyselinka a dobrá ovocnost, která vás v každé lahvi potěší společně s minerální slaností danou písčitým podložím v blízkosti moře.
V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, dcera slavného francouzského enologa ze Sauternes Oscara Despagne, a zároveň manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu, přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.
Vinařství se od svého založení soustředí na proslulé fortifikované víno Marsala (obdoba Sherry, Madeiry nebo Portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii typických (autochtonních) i netypických odrůd jako je například Syrah.
Skvělé
Příjemná ovocná vůně. Ideálně suché, Pro sváteční klid.
Produkt obsahuje siřičitany.