- -87 Kč
- VYZYVATEL PRIMITIVA

Passimora se vyrábí z hroznů vysušených na sicilském slunci metodou appassimento. To dodává vínu bohatý ovocný buket, mnohem ovocnější, než kdyby bylo víno vyrobeno tradičně a dostává tak širokospektrálnější projev. Toto červené víno z odrůdy Nero d'Avola je podmanivé od prvního doušku - je okouzlující, vytrvalé s intenzivním charakterem.
Myslíme si, že se Nero d'Avola díky hřejivým tříslovinám a bohaté ovocné chuti může stát vyzyvatelem Primitiva. Dejte nám vědět, jak vám Passimora chutná a kdo u vás vyhrál tento zajímavý souboj.
Vinice se nachází 200 m nad mořem, půda je hlinito-jílovitá, bohatá na minerály. Podnebí je středomořské, mírné a deštivé v zimě a horké a suché v létě.
Sympaťák Giuseppe Barraco z vinařství Carlo Pellegrino nám při své návštěvě toto víno představil osobně. Pusťte si video a dozvíte se, jak vznikl název Passimora a jaké všechny ovocné chutě ve víně najdete.
Alkohol - 14,5 % (obj.)
Cukr - 6,0 g/l
Kyselina - 4,0 g/l
Víno bude vynikající k uzeninám, kořeněným a čerstvým sýrům, k zeleninové tempuře a k dušenému masu.
Podávejte vychlazené na teplotu 12-14 °C.
super víno
Úžasné víno
Sicilské slunce pocítíte s každou kapkou.
Mám prostě rád takováto vína, trošku mě překvapilo , že podchlazené je lepší.
moje oblíbená odrůda
Produkt obsahuje siřičitany.