- -60 Kč
- Vyprodáno
- BIO

Suché červené víno z vinařství Carlo Pellegrino pochází z řady Biosfera, která představuje pouze vína v bio kvalitě. Víno bylo vyrobeno z hroznů vysoce ceněné autochtonní (tj. na daném místě původní) sicilské odrůdy Nerello Mascalese, které uzrály na vinicích v Salaparuta v oblasti Trapani na západním výběžku Sicíle.
Obliba zemitých červených vín z odrůdy Nerello Mascalese vyznačující se ovocnými a bylinnými tóny se zřetelnou mineralitou stoupá především v posledních 10 letech. Vína z Nerello Mascalese bývají často přirovnávána k Barolu a k burgundským. Poslední testy DNA ukázaly, že Nerello Mascalese má blízký vztah ke královně italských odrůd Sangiovese.
Sicílie má pro pěstování hroznů révy vinné skvělé podmínky. V této oblasti pořád a velmi intenzivně fouká. Vítr hrozny chrání před přehřátím i plísňovými chorobami. Ve zdravých hroznech se pak zachová pěkná kyselinka a dobrá ovocnost, která vás v každé lahvi potěší společně s minerální slaností danou písčitým podložím v blízkosti moře.
V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, dcera slavného francouzského enologa ze Sauternes Oscara Despagne, a zároveň manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu, přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.
Vinařství se od svého založení soustředí na proslulé fortifikované víno Marsala (obdoba Sherry, Madeiry nebo Portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii typických (autochtonních) i netypických odrůd jako je například Syrah.
Produkt obsahuje siřičitany.