- panenský Malbec
sicilský Malbec z panenské sklizně
Historicky první Malbec ze Sicílie
První sicilský Malbec (panenská sklizeň) z vinařství Carlo Pellegrino, který byl vypěstován v malé vinicici o rozloze 2,4 hektaru v centru Gazzerotty, Mazara del Vallo v provincii Trapani. Půda ve vinici je jílovitá, bohatá na minerály. Nadmořská výška vinice je pouhých 20 m nad mořem. Oblast je velmi chudá na srážky a přes den jsou zde vysoké teploty. Hrozny byly sbírány ve druhé polovině září.
Jaký je úplně první sicilský Malbec?
Tento sicilský Malbec je velmi elegantní, má sametovou chuť s krásně zakomponovanými tříslovinami a svěží kyselinku s příjemnými balsamikovými a kořenitými tóny.
Podívejte se, jak nám toto víno představil sympatický Giuseppe Barraco z vinařství Pellegrino. (Titulky zapnout;-)
Analytika
Alkohol - 13,5 % (obj.)
Cukr - 2,0 g/l
Kyselina - 7,0 g/l
Párování
Tento Malbec bude skvělý s pokrmy z hub nebo k vepřové pečeni. Nebo si k němu můžete naservírovat sýrovou mísu s výraznými sýry, jako je blue cheese.
Produkt obsahuje siřičitany.