Boland Cellar Cabernet Sauvignon, r. 2004/05, Jižní Afrika
Charakteristika:
Tato odrůda červeného vína je jistě nejstarší a nejrozšířenější odrůdou pěstovanou v Jižní Africe. Hrozno tohoto vína pochází z přímořské vesnice Durbanville a z různých vinic v oblasti Paarl. Hrozno kvasí v cisternách, dokud zcela nescvrkne. Víno se stočí, slupky vymačkají a ukončí se malolaktická fermentace. Víno dozrává 11 měsíců v nových malých soudcích z amerického a francouzského dubu. Tato hrozna produkují tmavé, rubínově červené, tělnaté víno s intenzivní vůní černého rybízu a příchutí ušlechtilého dřeva. V tomto komplexním a jemném vínu lze postřehnout i podtóny máty a příchuť krabice s doutníky, které se dlouho linou po patře.
Doporučení k pokrmům:
Víno je výtečné ke zvěřině, paštikám, vyzrálému sýru, pečeným červeným masům, steaku, pokrmům s omáčkami.
Podáváme při teplotě 15° – 18 °C